Sinterklaas heeft de web van de maand gekozen: Foodblog met lekkere recepten

20.12.2016

FoodLiesLaten we vandaag iets anders doen dan wat normaal gezien op onze blog verschijnt. Wij willen graag een mooie Webnode website voorstellen. Vol van prachtige foto´s, lekkere recepten en nog veel meer, dat is de website van foodlies.nl, een prima foodblog opgebouwd door Webnode 2.0 website editor. Lisa Sprenkeler heeft haar website zonder hulp opgebouwd en het ging volgens haar heel soepel ook al is dit haar eerste foodblog.

 

 

Recepten opschrijven in een boek is leuk, maar je kan het niet met mensen delen

Lisa, de eigenaresse van foodlies.nl, is 18 jaar oud en heeft een passie voor koken, bakken, lekkere recepten verzinnen en fotograferen. “Duidelijke foto’s vind ik namelijk erg belangrijk op een site. Bij mij staat het gerecht op de foto centraal wat de stijl van mijn foto’s vormt, daarmee onderscheid ik mij een beetje van de rest. Dat vind ik erg belangrijk,” zegt Lisa over haar professionele fotografische presentaties op haar website. Ze maakt zelf alle afbeeldingen voor recepten en recensies met Canon EOS 1200D. Behalve het logo van Foodlies, die heeft voor Lisa haar tweelingzus – een grafisch vormgever in opleiding –  gemaakt. Zij geeft haar ook af en toe wat tips.

2016-12-20_14-14-06_zz

www.foodlies.nl

“Een goede balans is de sleutel naar een gezonde leefstijl!” Dit geldt ook voor een goede website

We hebben Lisa gevraagd om een paar tips te geven voor alle mensen die misschien een food blog willen opstarten: “Maak je eigen recepten en kies een doelgroep. […]Op mijn website gaat het erom dat ik mensen inspiratie geef. Houdt er wel rekening mee dat het veel tijd gaat kosten en ook geld. Voor mij is het een hobby, dus besteed ik er graag geld en tijd aan. Blijf vooral dicht bij jezelf en doe wat voor jou goed voelt. Ga niet te veel overnemen van andere foodbloggers. Wordt uniek!

blog2Artboard 1@0.5x

www.foodlies.nl

Volgens Lisa is Webnode 2.0 een gemakkelijke systeem om een eigen website of blog mee te maken. Zij krijgt veel positieve reacties op haar web, niet alleen van onbekende bezoekers maar ook van bedrijven en bloggers. Toch is de presentatie van foodlies.nl op Webnode simpel en duidelijk.

En wat is eigenlijk het lievelingseten van foodblogger Lisa Sprenkeler? „Ik vind echt van alles lekker, maar zelfgemaakte dingen smaken mij toch wel het beste. Mijn favoriete recepten deel ik graag met jullie op mijn blog!“

 

Suggesties over hoe we Webnode nog verder kunnen verbeteren? Laat het ons weten in de opmerkingen sectie of op onze Facebook pagina.